Secundair
onderwijs

Advies & Scholing

 

Wij vinden het belangrijk dat u optimaal profiteert van onze producten. Daarom helpen wij u graag bij de implementatie en uitvoering. Wij bieden de volgende ondersteuning: 

 • Scholen die voor het eerst de Diatoetsen gebruiken en een eigen schoolaccount met licenties aanvragen, krijgen een persoonlijk onderwijskundig adviseur die begeleiding biedt bij het invoeren van de Diatoets-systematiek.
 • In op maat gemaakte begeleidingstrajecten helpen we u bij het opzetten en uitvoeren van taal- en rekenbeleid bij u op school.
 • Wij organiseren workshops rondom thema’s als opbrengstgericht werken en differentiëren. Bekijk hieronder ons volledige aanbod. Wanneer gewenst kunnen we voor de verschillende vaksecties aparte workshops verzorgen. Bijvoorbeeld over taal- en leesontwikkeling bij Nederlands, over omgaan met verschillen in de klas bij Engels, of over effectief rekenonderwijs.

 

Scholingsaanbod België 2019-2020

Diacademy

 

Kom jij ook naar onze gratis regionale info- en vormingssessies?


We verwelkomen jou en je collega's graag in een van onze gastscholen: 
 
 • donderdag 23 april om 17.15u
  Heilig Hartinstituut Heverlee (Leuven) - 
  INSCHRIJVEN*
 • vrijdag 24 april om 17.15u
  Scholengroep impact - Brugge Sint-Michiels -
  INSCHRIJVEN*
 • maandag 27 april om 17.15u
  Sint-Niklaasinstituut - Anderlecht -
  INSCHRIJVEN*
 • dinsdag 28 april om 17.15u
  Onze-Lieve-Vrouwlyceum - Genk - 
  INSCHRIJVEN*
 • woensdag 29 april om 13.30u
  Broederschool 1e graad - Sint-Niklaas -
  INSCHRIJVEN*
 

*Naar aanleiding van het coronavirus hebben we beslist om onze infosessies uit te stellen. Meer info volgt t.z.t. Heb je vragen over onze toetsen en leermiddelen? Contacteer ons via welkom@diabe.be. We maken graag een belafspraak om je verder te helpen. Onze excuses voor het ongemak en bedankt voor het begrip.

 

augustus en september 2020:
 • dinsdag 25 augustus (voormiddag) - KAMSA - Aarschot
 • woensdag 26 augustus (voor- of namiddag) - tbd
 • woensdag 23 september (namiddag) - tbd
 • woensdag 30 september (namiddag) - tbd

 

Inschrijven voor gratis deelname aan deze werksessies kan je binnenkort hier.

 

Workshops op maat van je school

Wil je een workshop volledig op maat van je school? Dat kan! 

Contacteer ons voor meer info. 

 

 

Gratis posters Groeiwijzer

Indien gewenst kunnen onze klanten gratis Groeiwijzers op posterformaat verkrijgen tijdens elke sessie (dit in functie van de grootte van de school en het aantal leerlingen).
Deze posters zijn handig om in de klassen op te hangen: op die manier betrek je leerlingen bij hun leerproces, maak je leervorderingen zichtbaar en stimuleer je het zelfsturend leren.
Een deelnemersattest wordt ook ter beschikking gesteld.

 

 

Groeiwijzer poster.jpg

Workshop

Opbrengstgericht werken

Gedifferentieerd werken met Diaplus

Toetsen ontwikkelen

 

Groeiwijzer transparant.png

Toetsresultaten geven belangrijke informatie op verschillende niveaus binnen de school. Op schoolniveau ziet u hoe uw school presteert ten opzichte van de benchmark, op klasniveau krijgt u inzicht in de verschillen tussen en binnen klassen en op leerlingniveau kunt u de ontwikkeling van iedere leerling volgen. In deze workshop leert u hoe de resultaten u kunnen helpen bij het vormgeven van taal- en rekenbeleid. U leert hoe u de toetsresultaten op school-, klas- en leerlingniveau kunt interpreteren en gebruiken om uw onderwijs vorm te geven en leerlingen te helpen groeien. Dat is opbrengstgericht werken!

Voor: leraren en vakgroepen SO

Vorm: presentatie / training 2,5 uur

Inhoud: We bespreken de toetsresultaten van leerlingen van uw eigen school op verschillende niveaus binnen de school. In overleg met u kiezen we een klas van uw school als voorbeeld en bekijken we de resultaten vanuit de vraag: wat gaan we doen? Na deze workshop heeft iedere deelnemer handvatten om de resultaten te gebruiken als basis om leerlingen verder te helpen.

Workshop

Opbrengstgericht werken

Gedifferentieerd werken met Diaplus

Toetsen ontwikkelen

 

Met Diaplus kunnen leraren kant-en-klare lessenreeksen downloaden, maar ook zelf lesmateriaal maken, toegesneden op de eigen leerlingen. De ontwikkelaars leren u gedifferentieerd werken met Diaplus of Diaplus Engels. Met Diaplus kunnen leraren kant-en-klare lessenreeksen downloaden, maar ook zelf lesmateriaal maken, toegesneden op de eigen leerlingen. De ontwikkelaars leren u werken met Diaplus.

DIAPLUS LEES.png

Voor: intern begeleiders, Remedial Teachers, leraren Nederlands SO, leraren Engels SO 

Vorm: presentatie / training 2,5 uur

Inhoud: U leert Diaplus inzetten op basis van een analyse van de toetsresultaten van één of meer van uw klassen. Deelnemers maken kennis met de tijdschriften LEES>>, werkbladen op verschillende niveaus en met het overige kant-en-klare lesmateriaal. Ook leren zij werken met de online teksten- en oefeningenbank voor het zelf samenstellen van een lessenreeks. In de workshop wordt ingegaan op de didactiek van Diaplus en op de manier waarop er kan worden gedifferentieerd.

Workshop

Opbrengstgericht werken

Gedifferentieerd werken met Diaplus

Toetsen ontwikkelen

dt164 (2).jpg

Toetsen zijn een belangrijk middel om het onderwijs te evalueren. In deze workshop leert  u de basis van toetsontwikkeling, van het construeren van vragen tot het analyseren van de antwoorden. In deze workshop leert u waar u op moet letten bij het maken van eigen toetsen en het analyseren van toetsresultaten.

Voor: leraren SO

Vorm: presentatie / training 2,5 uur

Inhoud: U leert waar u op moet letten als u eigen toetsen ontwikkelt. Waar let u op bij het construeren van vragen? Hoe weet u of een vraag te moeilijk of te gemakkelijk is, en wanneer is een toets geschikt voor een hele klas? Deze workshop helpt u om zelf goede toetsen te maken om uw leerlingen te helpen groeien.

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de laatste ontwikkelingen op gebied van online toetsen.

Wil je ons volgen?