Secundair
onderwijs

Demo

Op deze pagina vind je de demo's van onze volgtoetsen. Je opent de demo door op de blauwe knoppen te klikken.

Nederlands

Diatekst NE is een diagnostische toets voor begrijpend lezen. Achter de schermen worden teksten gekozen die passen bij het niveau van de leerling. Door deze adaptieve werkwijze blijven leerlingen gemotiveerd en presteren ze optimaal.

Demo Diatekst NE

Met Diawoord NE toets je de woordkennis van jouw leerlingen. Een goede woordenschat is belangrijk voor het begrijpen van teksten. Bij Diawoord krijgen leerlingen ongeveer 50 woorden aangeboden in zinnen met minimale context. De vragen worden gesteld in meerkeuzevorm. 

Demo Diawoord NE
shutterstock_91936274.jpg

Diaspel meet de kennis van jouw leerlingen op het gebied van taalsystematiek. De toets is onderverdeeld in drie onderdelen: woordspelling, werkwoordspelling en begrippen. Woordspelling wordt onder andere getoetst met een digitaal dictee.

Demo Diaspel

Met Diafoon breng je het luistervaardigheidsniveau van jouw leerlingen in kaart. Luistertoetsen zijn een aanvulling op de leestoetsen. Leerlingen luisteren naar een aantal korte informatieve teksten waarover twee tot vier meerkeuzevragen worden gesteld.

Bij de reguliere toetsen worden de teksten voorgelezen door een Vlaamse spreker. Diafoon werd volledig afgestemd op het Vlaamse onderwijs.

Demo Diafoon

Engels

Diatekst EN is een diagnostische toets voor Engels leesbegrip. Je ziet niet alleen wie een zwakke lezer is, maar ook hoe je deze leerling gericht kunt ondersteunen. Diatekst Engels toont je meteen het ERK-niveau van de leerling, waardoor je hem kunt uitdagen met teksten van het juiste niveau. 

Demo Diatekst EN

Met Diawoord EN toets je de Engelse woordenschat van jouw leerlingen. Er zijn toetsen voor de verschillende onderwijsniveaus. Ze bieden elk ongeveer 50 woorden aan die veelvuldig voorkomen, in combinatie met woorden die leerlingen in de loop van hun schooltijd tegenkomen.

Demo Diawoord EN

Rekenen-wiskunde

Diacijfer is de rekentoets van Diatoetsen. In de toets is taal zoveel mogelijk vervangen door beeld. Leerlingen worden daardoor niet afgeleid door de taligheid van de opgaven. De toets bestaat uit twee delen: kale opgaven en realistische rekenopgaven.

Demo Diacijfer
shutterstock_329988602.jpg

Ook bij jou op school?

Benieuwd naar de voordelen van ons leerlingvolgsysteem (LVS)? Wij maken graag een vrijblijvende (online) productpresentatie. Bel ons of vul het formulier hiernaast in. Wij maken dan graag een afspraak.

Neem contact met mij op over

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de laatste ontwikkelingen op gebied van online toetsen.

Wil je ons volgen?