Leermiddelen

Diaplus Engels

Aan het begin van het eerste of tweede leerjaar zijn er grote verschillen in de Engelse taalbeheersing tussen leerlingen. Een gedifferentieerde aanpak is dus van belang. Diaplus Engels is een online tekstenbank voor het secundair onderwijs met teksten in thema op A1-, A2- en B1-niveau, met daarbij horend remediërend oefenmateriaal. Binnen één thema worden de teksten op verschillende niveaus aangeboden. Het materiaal is geordend in dezelfde kleurcodes als de toetsuitslagen. 

ERK transparant.png

 

De werkbladen bij de A1- en A2-teksten zijn in het Nederlands, de werkbladen bij de B1-teksten zijn in het Engels. De werkbladen bestaan uit opdrachten die gericht zijn op taalverwerving en taalgebruik. Naast opdrachten die woordenschat- en leesstrategieën oefenen, bevatten alle werkbladen ook opdrachten waarbij leerlingen zelfstandig of in tweetallen actief bezig gaan met het thema, om zo ook hun Engelse vaardigheden verder te ontwikkelen.

Zo werkt het

  • U kunt Diaplus Engels klassikaal, groepsgewijs of individueel inzetten, binnen of buiten de les. Een thema wordt op A1-, A2- en B1-niveau aangeboden. Zo kunt u het thema klassikaal inleiden en vervolgens leerlingen op hun eigen niveau aan het werk laten gaan.
  • U kunt met trefwoorden zoeken op thema.
  • Naast algemene oefeningen voor alle leerlingen, bevatten de werkbladen ook oefeningen die aansluiten bij de verschillende lezerstypen.
Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de laatste ontwikkelingen op gebied van online toetsen.

Wil je ons volgen?