Leermiddelen

Diaplus Tekstenlab - Nederlands

Diaplus bevat diverse lesmaterialen op het gebied van taal en is bedoeld voor gerichte ondersteuning van de leerlingen. Op basis van toetsuitslagen wordt passend oefenmateriaal geboden. Het materiaal is geordend op referentieniveau (1F, naar 2F en naar 3F), in dezelfde kleurcodes als de toetsuitslagen. Diaplus bestaat uit een online tekstenbank, LEES>> en de tekst van de maand.

 

Online tekstenbank (vanaf 2019 - 2020 vernieuwd!)

Een online tekstenbank met ruim 800 aansprekende teksten met optionele werkbladen en communicatieve opdrachten! De tekstenbank wordt voortdurend aangevuld met nieuwe teksten. U kunt zoeken op verschillende moeilijkheidsniveaus en op thema. Het voordeel daarvan is dat u met uw leerlingen teksten op onderwerp kunt zoeken en zelf een interessant pakket kunt samenstellen. Dit motiveert enorm en dat is cruciaal voor de leesontwikkeling!

Diaplus Tekstenlab zal volledig aangepast zijn aan het Vlaamse en Brusselse onderwijs en wordt volledig ontwikkeld door uitgeverij DiaBe. 

Diaplus Tekstenlab.png

LEES#BE

Na de toets krijgen alle leerlingen een digitaal tijdschrift met teksten op hun eigen niveau en leuke extraatjes zoals puzzels en tips. De bijbehorende werkbladen kunt u printen. Het kant-en-klare lesmateriaal kan meteen op één of meer niveaus worden ingezet in de klas of worden gebruikt in leesondersteuningslessen (RT). Twee keer per jaar komt er een nieuwe LEES>> voor het SO uit. Bekijk ons tijdschrift LEES>> hier.

Voortaan is de Vlaamse versie van het taaltijdschrift uit: LEES#BE. Naast informatieve teksten zullen er in het tijdschrift en het tekstenlab ook andersoortige teksten worden opgenomen: persuasieve, prescriptieve, narratieve ... 

Bekijk het inkijkexemplaar online.

Bestellen kan hier (min. afname van 15 stuks).

DIAPLUS LEES.png

 

Tekst van de maand

Met de tekst van de maand heeft u iedere maand drie nieuwe teksten in handen, waarmee u uw leerlingen op hun eigen niveau kunt laten werken. Door het jaar heen worden verschillende tekstsoorten afgewisseld. Net als in LEES>> zijn de teksten geschreven rondom hetzelfde thema. Zo kunt u heel eenvoudig gedifferentieerd werken. De werkbladen bieden opdrachten voor verschillende lezerstypen en zijn flexibel in te zetten. Download hier een demo tekst van de maand met het thema Rivieren.

 

 

Groeiwijzer zonder.png

 

Online tekstenbank

Naast het kant-en-klare lesmateriaal biedt Diaplus een online tekstenbank met oefenvormen. Het voordeel daarvan is dat u met uw leerlingen teksten op onderwerp kunt zoeken en zo zelf een interessant pakket kunt samenstellen. Dit motiveert enorm en dat is cruciaal voor de leesontwikkeling! In de oefeningenbank kunt u oefeningen voor de verschillende lezerstypen vinden. Daarnaast vindt u er oefentoetsen. De tekstenbank wordt voortdurend aangevuld met nieuwe teksten. 

Demo Diaplus Engels

Klik op de afbeelding rechts om het gehele thema "Halloween" te downloaden. Een thema bestaat uit teksten en werkbladen op A1-, A2- en B1-niveau. 

ERK transparant.png
diaplus Engels 2.png

 

Omgaan met verschillen

Met behulp van Diaplus werken leerlingen aan de leesvaardigheid in de les Nederlands. Hoe werkt dat? En wat is het resultaat?

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de laatste ontwikkelingen op gebied van online toetsen.

Wil je ons volgen?