Onze klantenservice werkt tussen 8 juli en 23 augustus achter 'gesloten deuren'. Mailen kan doorlopend op [email protected]. Een terugbelverzoek kan er ook aangevraagd worden. Fijne vakantie en tot volgend schooljaar!

Koppeling met Smartschool is een feit!

« Vorige pagina

Eindelijk is het zo ver, we moeten jullie niet langer in spanning houden! De koppeling met Smartschool zal beschikbaar zijn vanaf maandag 19 september. Deze koppeling zal het beheer van Dia-groeiwijzer, ons platform, vereenvoudigen.

Wat mag je verwachten?
Door deze koppeling te activeren worden de leerlinggegevens elke nacht automatisch gesynchroniseerd tussen Smartschool en Dia-groeiwijzer. Hiermee wordt leerlingen invoeren dus verleden tijd! Jouw leerlingen zullen zich daarnaast (eens ze gekoppeld zijn) met hun inloggegevens van Smartschool kunnen aanmelden op ons platform. Hiervoor zal je vanaf maandag een knop terugvinden op onze inlogpagina.

Hoe werkt het?
Deze koppeling kan ingesteld worden door in Dia-groeiwijzer door te klikken naar ‘Beheer’ > ‘Koppelingen’, vervolgens op de tab ‘Smartschool’ te klikken en daar de juiste gegevens in te voeren. De gegevens die dienen te worden ingevoerd vindt de Smartschoolbeheerder van jouw school terug in het onderdeel OneRoster in de online handleiding van Smartschool.

Zoals eerder al vermeld worden de gegevens van de leerlingen ’s nachts gesynchroniseerd tussen Smartschool en onze Dia-groeiwijzer. Wanneer je de koppeling instelt, zal er dus niet meteen iets gebeuren. Je controleert best de volgende dag de ‘Import-geschiedenis’ onderaan de Smartschool-pagina (‘Beheer’ > ‘Koppelingen’ > ‘Smartschool’) in Dia-groeiwijzer. Hier zal je te zien krijgen hoeveel leerlingen er gesynchroniseerd werden.

Wachtwoordenbeheer
Je zal nog steeds kunnen kiezen om de leerlingwachtwoorden in te stellen ‘per tijdslot’ of ‘per leerling’.
Opgelet: Als je de koppeling met Smartschool hebt ingeschakeld, geldt het volgende: Wanneer je kiest voor de wachtwoordinstelling ’per tijdslot’ zullen de leerlingen enkel kunnen inloggen wanneer er een toetstijdslot voor hen openstaat. Bij de optie ‘per leerling’ wijzigt er niets.

Wat als je je leerlingen dit schooljaar reeds hebt ingevoerd?
Scholen die hun leerlingen dit schooljaar reeds hebben ingevoerd in Dia-groeiwijzer, wachten best tot na de eerste toetsperiode (begin-/nulmeting) om de koppeling met Smartschool te activeren.

Heb je nog vragen?
Onze klantenservice staat meer dan ooit voor je klaar. Tijdens de toetsperiodes (september – oktober, januari – februari en mei – juni) zijn we telefonisch (016/77.99.42) bereikbaar, m.n. alle weekdagen tussen 8.30 en 12.30 uur. Mailen ([email protected]) kan altijd.

Heb je vragen over hoe het in Smartschool werkt?
Spreek dan even de Smartschoolbeheerder van jouw school aan.