Leermiddelen

Leermiddelen

 

Uitgeverij DiaBe wil in de toekomst nog meer inzetten op het ontwikkelen van oefenmateriaal dat aansluit bij de toetsresultaten en inspeelt op de leernoden van leerlingen. 

Differentiëren vraagt ruimte en de nodige flexibiliteit van leraar en leerling binnen het gewone curriculum. Daar spelen wij op in door kernconcepten te ontwerpen. In deze kernconcepten bereikt u de basiscompetenties die de leerplannen (eindtermen) voorschrijven. 

De leermethode Taalboost Nederlands (Digitaal>>) is hier een eerste aanzet toe. Deze kernmethode kan gebruikt worden als basis- of remediëringsmethode voor Nederlands. In de methode staan geschreven en audiovisuele bronnen centraal, die telkens aangevuld worden met prikkelende en gevarieerde opdrachten en taaltaken. De modules werden in stijgende moeilijkheidsgraad opgebouwd. 
Vanaf 15 augustus 2018 is er een volledig digitale, interactieve versie van deze kernmethode beschikbaar. 

Aansluitend op de toetsen voor Nederlands en Engels is er Diaplus. Diaplus bestaat uit een grote verzameling interessante teksten met oefenmateriaal op elk niveau, flexibel in te zetten, in de klas of bij remedial teaching.

Verder bieden we met Groei>>! interactief oefenmateriaal voor taalbeschouwing, lezen en kijken en luisteren aan in lijn met het lesmateriaal uit Diaplus. Groei>>!  is beschikbaar vanaf 15 augustus 2018.

Voor anderstalige nieuwkomers ontwikkelden we in lijn met de taaltijdschriften Lees>> de leesmethode Lees mee >>. De duale aanpak, m.n. het inzetten op tekstbegrip en woordenschat, daagt de jongeren voldoende uit om de Nederlandse taal op eigen ritme te leren. 

 

Ook bij u op school?

Benieuwd naar de voordelen van ons leerlingvolgsysteem (LVS) in combinatie met onze leermiddelen? Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvende productpresentatie. Bel ons of vul het formulier hiernaast in. Wij maken dan graag een afspraak.

Productpresentatie aanvragen

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de laatste ontwikkelingen op gebied van online toetsen.

Wil je ons volgen?