Leermiddelen

Leermiddelen

 

Uitgeverij DiaBe wil in de toekomst nog meer inzetten op het ontwikkelen van oefenmateriaal dat aansluit bij de toetsresultaten en inspeelt op de leernoden van leerlingen. 

Differentiëren vraagt ruimte en de nodige flexibiliteit van leraar en leerling binnen het gewone curriculum. Daar spelen wij op in door kernconcepten te ontwerpen. In deze kernconcepten bereik je de basiscompetenties die de leerplannen (eindtermen) voorschrijven. 

Vanaf september 2019 is de gloednieuwe leermethode voor Nederlands (a-stroom) Route beschikbaar. 

Aansluitend op de toetsen voor Nederlands en Engels is er Diaplus Tekstenlab. Deze unieke tekstenbank wordt helemaal vernieuwd en door Vlaamse auteurs herwerkt en vernieuwd. 
Diaplus Tekstenlab bestaat uit een grote verzameling interessante teksten met oefenmateriaal op elk niveau, flexibel in te zetten, in de klas of bij remedial teaching.

Naast het Tekstenlab is er het taaltijdschrift LEES#BE beschikbaar. 

Verder bieden we met Groei interactief oefenmateriaal voor taalbeschouwing, lezen en kijken en luisteren aan in lijn met het lesmateriaal uit Diaplus. Groei is beschikbaar vanaf 15 augustus 2018 en wordt jaarlijks vernieuwd en aangevuld.  

Voor anderstalige nieuwkomers ontwikkelden we in lijn met de taaltijdschriften Lees>> de leesmethode Lees mee >>. De duale aanpak, m.n. het inzetten op tekstbegrip en woordenschat, daagt de jongeren voldoende uit om de Nederlandse taal op eigen ritme te leren. 

 

Ook bij jou op school?

Benieuwd naar de voordelen van ons Dia-leerlingvolgsysteem (LVS) in combinatie met onze leermiddelen? Wij komen graag bij jou langs voor een vrijblijvende productpresentatie. Bel ons of vul het formulier hiernaast in. Wij maken dan graag een afspraak.

Productpresentatie aanvragen

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de laatste ontwikkelingen op gebied van online toetsen.

Wil je ons volgen?