Dia-leerlingvolgsysteem

TOETSEN OM VERDER TE KOMEN!

Leerlingen laten groeien.

De Dia-volgtoetsen geven je inzicht in wat leerlingen nodig hebben om verder te komen. De toetsen zijn signaliserend en diagnostisch en laten de ontwikkeling zien ten opzichte van de referentieniveaus taal en wiskunde. De diagnostische mogelijkheden van de toetsen geven houvast bij klas- en handelingsplannen. De volgtoetsen laten de ontwikkeling zien volgens een kleurensystematiek die inzichtelijk is voor leerkrachten, leerlingen en hun ouders.

Om handelingsgericht te werken aan alle basiscompetenties ontwikkelde DiaBe kernmethodes voor Nederlands: Taalboost en Route. In aansluiting daarop biedt Diaplus Tekstenlab het ideale materiaal voor begrijpend lezen, woordenschat en schrijven. Zo kun je inspelen op de individuele noden van de leerlingen en eruit halen wat erin zit.
Daarnaast bieden we methode-onafhankelijke interactieve oefeningen voor lezen, woordenschat, kijken en luisteren, spelling, werkwoorden, nadenken over zinnen en woorden en betekenis aan in Groei.

Lees over onze visie op de rol van toetsen in het onderwijsproces en ontdek of deze aansluit bij jouw visie op wat goed onderwijs inhoudt. Onze medewerkers helpen je graag met de implementatie en het gebruik van het Dia-leerlingvolgsysteem.

Met het Dia-leerlingvolgsysteem werk je aan:

Een positief leerklimaat
omdat leerlingen gemotiveerd zijn voor toetsen die laten zien hoe ver ze al zijn.

Onderwijs dat aansluit bij verschillen
omdat de toetsresultaten inzichtelijk maken hoe je op maat kunt werken.

Zelfverantwoordelijk leren
omdat de toetsresultaten houvast bieden om met jouw leerlingen haalbare doelen te stellen. 

Een professionele cultuur
omdat de digitale rapportages op leerling-, klas,- en schoolniveau opbrengstgericht werken mogelijk maken. 
 

 

De meting zelf brengt een proces op gang. Met het team bespreken we het beeld van de klassen en signaleren we de achterblijvers.

Bruno Overbergh, directeur,
Sint-Niklaas Leielandscholengroep

Ik kan me veel beter concentreren als ik een leestoets op de computer maak.

Ben (12 jaar),

Ook bij jou op school?

Benieuwd naar de voordelen van ons leerlingvolgsysteem (LVS)? Wij komen graag bij je langs voor een vrijblijvende productpresentatie. Bel ons of vul het formulier hiernaast in. Wij maken dan graag een afspraak.

Productpresentatie aanvragen

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de laatste ontwikkelingen op gebied van online toetsen.

Wil je ons volgen?