Onze klantenservice werkt tussen 8 juli en 23 augustus achter 'gesloten deuren'. Mailen kan doorlopend op [email protected]. Een terugbelverzoek kan er ook aangevraagd worden. Fijne vakantie en tot volgend schooljaar!

Dia-leerlingvolgsysteem

Dia-LVS

Het beste halen uit iedere leerling. Daarom zit je in het onderwijs en daarom wil je de ontwikkeling van iedere leerling zo goed mogelijk volgen op het gebied van taal en rekenen. Dan pas kan je echt gericht werken aan groei!

De Dia-volgtoetsen geven je inzicht in wat leerlingen nodig hebben om verder te komen. De toetsen zijn signaliserend en laten de ontwikkeling zien ten opzichte van de referentieniveaus taal en wiskunde. De mogelijkheden van de toetsen geven houvast bij klas- en handelingsplannen. De volgtoetsen laten de ontwikkeling zien volgens een kleurensystematiek die inzichtelijk is voor leerkrachten, leerlingen en hun ouders.

Lees over onze visie op de rol van toetsen in het onderwijsproces en ontdek of deze aansluit bij jouw visie op wat goed onderwijs inhoudt. Onze medewerkers helpen je graag met de implementatie en het gebruik van het Dia-leerlingvolgsysteem.

Met het Dia-leerlingvolgsysteem werk je aan:

Een positief leerklimaat
omdat leerlingen gemotiveerd zijn voor toetsen die laten zien hoe ver ze al zijn.

Onderwijs dat aansluit bij verschillen
omdat de toetsresultaten inzichtelijk maken hoe je op maat kan werken.

Zelfverantwoordelijk leren
omdat de toetsresultaten houvast bieden om met jouw leerlingen haalbare doelen te stellen. 

Een professionele cultuur
omdat de digitale rapportages op leerling-, klas,- en schoolniveau opbrengstgericht werken mogelijk maken. 
 

 

De troeven van het Dia-LVS op een rij:

 

Adaptief

Hoe je dat het meest effectief doet? Met het Dia-LVS. Want dankzij de adaptieve Diatoetsen laat je iedere leerling tot zijn recht komen. Met toetsen op het eigen niveau, niet te moeilijk, maar zeker ook niet te makkelijk. 

Digitaal toetsen

De Diatoetsen zijn digitaal. Leerlingen vinden digitaal toetsen vaak erg prettig, ze kunnen zich beter concentreren. Leerlingen worden door de toets geleid met vragen die één voor één op het scherm komen. Vragen eerst overslaan en terugbladeren kan ook!

Gemakkelijk en inzichtelijk

Ook voor jou als leerkracht is digitaal toetsen ideaal: je hoeft niet meer na te kijken en meteen na de toets geeft Dia-groeiwijzer je een helder inzicht waar iedere leerling staat. Heel inzichtelijk, want Dia-groeiwijzer werkt met een kleurenliniaal.

 

groeiwijzer 2021 SO.png

In één oogopslag zie je waar je leerling, klas en school staan ten opzichte van de referentieniveaus en ten opzichte van de streefscores die gelden voor het leerjaar. De groeiwijzer is daarnaast ook een heel motiverend hulpmiddel voor de leerling zelf. De leerling kan immers heel duidelijk zijn of haar ontwikkeling zien. 

Meer dan toetsen alleen

Om handelingsgericht te werken aan alle basiscompetenties ontwikkelde DiaBe voor het secundair onderwijs de kernmethode Route voor het vak Nederlands. In aansluiting daarop biedt Diaplus Tekstenlab het ideale materiaal voor begrijpend lezen, woordenschat en schrijven of spreken. Zo kan je inspelen op de individuele noden van de leerlingen en eruit halen wat erin zit.
Daarnaast bieden we methode-onafhankelijke interactieve oefeningen voor lezen, woordenschat, kijken en luisteren, spelling, werkwoorden, nadenken over zinnen en woorden en betekenis aan in Groei.

Voor het basisonderwijs is er aansluitend op de toetsresultaten Diaplus Tekstenlab Taal beschikbaar: oefen- en lesmateriaal dat iedere leerling voor zijn of haar groei nodig heeft. 

Van basis- naar secundair onderwijs

Groei houdt bij ons nooit op. Daarom is het Dia-LVS het enige leerlingvolgsysteem dat doorloopt tot in het secundair onderwijs. Juist: alles voor een succesvolle doorstroming naar welk vervolgonderwijs dan ook. Alles om iedere leerling te laten groeien.

Onze zorguren worden nu veel efficiënter ingezet omdat we ze koppelen aan de Dia-resultaten. 

Juf Els,
De Kraal

Ik kan me veel beter concentreren als ik een leestoets op de computer maak.

Ben (12 jaar),

Ook bij jou op school?

Benieuwd naar de voordelen van ons leerlingvolgsysteem (LVS) en onze leermiddelen? Wij verzorgen graag een vrijblijvende (online) productpresentatie. Bel ons of vul het formulier hiernaast in om een afspraak te maken met onze onderwijsadviseurs. 

Neem contact met mij op over