Onze klantenservice werkt tussen 8 juli en 23 augustus achter 'gesloten deuren'. Mailen kan doorlopend op [email protected]. Een terugbelverzoek kan er ook aangevraagd worden. Fijne vakantie en tot volgend schooljaar!

Nieuwe voorleessoftware (BrowseAloud) en toetsenbordfunctie

« Vorige pagina

Toetsenbordfunctie 

Vanaf heden kun je voor de jongste leerlingen uit leerjaar 1 (en 2) ook kiezen om een digitaal toetsenbord met handletterschrift te activeren en eventueel aan te passen aan de noden van jouw leerlingen. We hebben dit uitvoerig getest en geoptimaliseerd in samenwerking met onze lagere scholen (veel dank voor jullie waardevolle input).

Een korte toelichting:

  • De letters q, x en y zijn bewust weggelaten omdat de leerlingen ze nog niet nodig hebben, maar kunnen er via de knop 'toevoegen' bij geplaatst worden.
  • De letters staan bewust in de volgorde van het alfabet, maar kunnen van plaats gewisseld worden door ze eenvoudigweg te slepen.
  • Het is ook mogelijk om samengestelde klanken (oe, eu, ui ...) ook (tijdelijk) toe te voegen (en eventueel weer te verwijderen bij volgende metingen).
  • Letters verwijderen doe je door ze te slepen naar de prullenmand.

Het toetsenbord is enkel en meteen zichtbaar bij Diaspel voor leerjaar 1 en 2 als je deze functie activeert via Beheer > instellingen > toetsenbord en 'actief' aanvinken + opslaan.

 

Nieuwe voorleessoftware (BrowseAloud van Lexima)

We testen momenteel nieuwe voorleessoftware uit die het mogelijk maakt om voor bepaalde Diatoetsen de vragen automatisch te laten voorlezen vanuit onze eigen toetsomgeving.

Meer informatie en een aanvullende handleiding vind je in de hulppagina's: Beheer > Voorleesfunctie BrouweAloud (testperiode)

Mocht je hier opmerkingen of suggesties hebben, laat het ons zeker weten ([email protected]). Het gaat om een testperiode waarna we de software op basis van gebruikersfeedback al dan niet definitief inbouwen in Dia-LVS.