Diacademy

service en advies

Webinars basis- en secundair onderwijs

Infosessie: 'Maak kennis met Dia-LVS'

Jo rond.png

Wie kiest voor het Dia-LVS wil anders omgaan met toetsen. Niet toetsen om het toetsen, maar toetsen om verder te komen. Diatoetsen vormen het beginpunt van het didactisch handelen. Inzicht krijgen in hoever leerlingen zijn met de referentieniveaus en richting geven aan het vervolg. Dankzij de adaptieve Diatoetsen laat je iedere leerling tot zijn recht komen. Met toetsen op het eigen niveau, niet te moeilijk, maar zeker ook niet te makkelijk.

Wil jij weten of het Dia-LVS past bij de visie van jouw school? Meld je dan aan voor de webinar en maak kennis met het Dia-LVS.

Data en inschrijven voor BaO  Aanvraag productpresentatie (voor SO)

 

Vormingssessie: 'Inrichten en vernieuwingen Dia-groeiwijzer'

(enkel voor gebruikers Dia-LVS)

Lotte rond.png

In het webinar laten we je zien welke vernieuwingen er zijn in Dia-groeiwijzer. Ook leren we je tips en tricks om Dia-LVS optimaal te gebruiken en frissen we het inrichten van en het werken met Dia-groeiwijzer op. Verder voorzien we de mogelijkheid tot Q&A.
Aanmelden kan via de onderstaande knop.

 

 

Data en inschrijven 
(kan enkel na aanmelding in Dia-groeiwijzer, dan via 'Hulp' > Webinars > inschrijven ... )

Infosessie: 'Aan de slag met Diaplus Tekstenlab'

Loes rond.png

Maak kennis met Diaplus Tekstenlab voor Nederlands en Engels, een unieke tekstenbank met meer dan 1000 rijke, authentieke teksten of teksten uit het leven gegrepen en ruim 200 thema's. Wat is Diaplus Tekstenlab? Hoe sluit het materiaal van Tekstenlab aan bij de resultaten van de Diatoetsen? Hoe zet je het in tijdens je lessen taal, WERO, Nederlands, Engels, zaakvakken ... ? 
Ontdek hoe Close reading en de 5 sleutels voor effectief tekstbegrip verwerkt werden in een vernieuwende evidence based methodiek. 
En hoe wordt technisch lezen ondersteund als opstap naar begrijpend lezen? 

Tekstenlab is meer dan teksten alleen ... 

 

Data en inschrijven

Vormingssessie: 'Resultaten Diatoetsen interpreteren'

       (Enkel voor gebruikers Dia-LVS)

Jolijn rond.png

Je leerlingen worden twee keer per jaar getoetst met de Dia-volgtoetsen, maar wat dan? Wat betekenen de resultaten op die toetsen nu en hoe kun je ze gebruiken om elke leerling te helpen groeien? We leggen je uit wat een vaardigheidsscore, streefscore, percentielscore en deelscore is. Je krijgt ook voorbeelden te zien van de resultaten van een individuele leerling, van de hele klas en zelfs van de hele school. Verder geven we nog enkele concrete tips om je onderwijs aan te passen aan de noden van elke leerling, door bijvoorbeeld te differentiëren op leesniveau, of handelingsgericht te werken met de taakaspecten van rekenen.

Data en inschrijven voor BaO                            Data en inschrijven voor SO

(kan enkel na aanmelding in Dia-groeiwijzer, dan via 'Hulp' > Webinars > inschrijven ... )

Vormingssessie: 'Differentiëren met Diaplus Tekstenlab'

(Exclusief voor abonnees van Diaplus Tekstenlab)

Loes rond.png

Tijdens dit webinar gaan we in op de manieren waarop je met Diaplus Tekstenlab kunt differentiëren: in/buiten klasverband; op twee of drie niveaus en/of naar lezerstype, aansluitend op de resultaten van de Diatoetsen.

Afsluiten doen we zoals gewoonlijk met een live Q&A.

 

 

Data en inschrijven 
(kan enkel na aanmelden in Dia-groeiwijzer en als je een abonnement het op Diaplus Tekstenlab > Tekstenlab > Webinars ...)