Met het aanbod van Diacademy maak je grondig kennis met de Diatoetsen, de visie achter de Diatoetsen en de werkwijze van Dia-groeiwijzer, het digitale platform van het Dia-LVS.
Om optimaal te profiteren van onze producten bieden wij vanuit onze Diacademy verschillende cursussen en workshops aan. De cursussen zijn bedoeld om je op weg te helpen met de invoering van de Diatoetsen en helpen je de Diatoetsen formatief in te zetten. De workshops zijn bedoeld voor verdieping op het gebied van taal en rekenen.
In de basiscursus leer je de toetsresultaten te interpreteren in een formatief perspectief, in de vervolgcursus kijken we naar de groei van leerlingen na de volgmetingen. We werken hierbij volgens de formatieve werkwijze van de groeicyclus: Data, Duiden, Doelen stellen, Doen, Doorgaan.
Secundair onderwijs
Basisonderwijs
Wil je een workshop volledig op maat van je school? Dat kan!
Contacteer ons voor meer info.
Indien gewenst kunnen onze klanten gratis Groeiwijzers op posterformaat verkrijgen tijdens elke sessie (dit in functie van de grootte van de school en het aantal leerlingen).
Deze posters zijn handig om in de klassen op te hangen: op die manier betrek je leerlingen bij hun leerproces, maak je leervorderingen zichtbaar en stimuleer je het zelfsturend leren.
Een deelnemersattest wordt, op aanvraag, ook ter beschikking gesteld.
Je maakt kennis met de Diatoetsen, de achterliggende concepten en je leert praktisch werken met het digitale platform, de Dia-groeiwijzer. Hoe voer je leerlingen in? Hoe zet je een toets klaar?
Als de eerste toetsen zijn afgenomen, gaan we in op de toetsresultaten en leer je de data te interpreteren op betekenisvolle wijze en te evalueren in formatief perspectief.
De vervolgcursus is een verdieping van de basiscursus, maar kan ook direct samen met de basiscursus gekozen worden.
We kijken naar groei en evalueren de toetsresultaten op leerling-, klas-, en schoolniveau. Hebben leerlingen voldoende groei doorgemaakt? Op welke onderdelen presteert de leerling sterk of zwak? Hoe groot zijn de verschillen binnen een klas? Hoe staat de school er in landelijk opzicht voor?
Je maakt kennis met de systematiek en de methodiek van Diaplus Tekstenlab, met als doel om de resultaten van Diatoetsen formatief in te zetten. We gaan in op het werken met verschillende tekstniveaus binnen hetzelfde thema en met de didactiek die is verwerkt in het oefenmateriaal. Ook leer je vrij werken met Tekstenlab, de digitale tekstenbank met meer dan 100 thema's en filtermogelijkheden op o.a. niveau, leergebied en leerdoelen.
We gaan in op de manieren waarop je met Diaplus Tekstenlab kunt differentiëren. Uitgangspunt voor differentiatie vormen de toetsresultaten van Diatekst en Diawoord van je klas of school. Je maakt keuze voor verschillende differentiatiemodellen (in/buiten klasverband, op twee of drie niveaus en/of naar lezerstype). In de workshop werk je concreet aan een programma-op-maat voor je leerlingen. Zo leer je op praktische wijze de systematiek van Tekstenlab kennen en jeer je hoe je het materiaal kunt arrangeren passend bij de specifieke behoefte en mogelijkheden van de school.
Neem contact op met onze klantenservice:
Telefonisch bereikbaar
Buiten de toetsperiodes:
alle weekdagen behalve woensdag tussen 9.00 en 12.00 uur
Tijdens de toetsperiodes:
alle weekdagen tussen 8.30 en 12.30 uur
Per mail zijn we alle weekdagen tijdens de kantooruren bereikbaar
BTW BE 0683 549 003
RPR Leuven