Diacademy

Filmpjes

Diatoetsen op de computer

Aan de slag met Diatoetsen op de computer, hoe werkt dat? Hoe scoren leerlingen op de referentieniveaus en hoe kan je met de toetsresultaten aan de slag? Het filmpje toont het proces van toetsen, interpreteren van resultaten en het vervolg: aan de slag met de toetsresultaten!

Hoewel reeds honderden scholen in Vlaanderen en Brussel met Diatoetsen en het Dia-LVS aan de slag zijn, zijn er nog geen filmpjes over Vlaamse en Brusselse scholen beschikbaar, maar onderstaande beelden geven vast een mooi idee over het Dia-LVS in de klaspraktijk.

Mogen we bij jou op school komen filmen? Laat het ons weten door een mailtje te sturen naar onze klantenservice.

Omgaan met verschillen

Nadat de leerlingen van het Oostvaarderscollege in Almere getoetst zijn, gaat de docent gedifferentieerd met de leerlingen aan de slag op basis van hun toetsresultaten. Met behulp van Diaplus werken ze aan de leesvaardigheid in de les Nederlands. Hoe werkt dat? En wat is het resultaat?

Digitale toetsen op de basisschool

Veel scholen gebruiken een leerlingvolgsysteem voor taal en rekenen. Klarien Lenting vertelt over nieuwe alternatieven en de digitale mogelijkheden daarvan. Ook leerlingen vertellen over hun ervaring met toetsen op de tablet.

Interpreteren van toetsresultaten

De Diatoetsen zijn gemaakt, tijd om de resultaten te bekijken. Hoe doe je dat, en wat betekenen de scores? Wat zijn aanknopingspunten om leerlingen gericht te helpen groeien? In dit filmpje bespreekt Hilde Hacquebord de toetsresultaten met de docenten en leerlingen.

Ook bij u op school?

Benieuwd naar de voordelen van ons leerlingvolgsysteem (LVS)? Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvende productpresentatie. Bel ons of vul het formulier hiernaast in. Wij maken dan graag een afspraak.

Neem contact met mij op over