Leermiddelen

Diaplus Tekstenlab - Een unieke tekstenbank

Nederlands

Diaplus Tekstenlab bevat diverse lesmaterialen op het gebied van taal en is bedoeld voor gerichte ondersteuning van de leerlingen. Op basis van toetsuitslagen wordt passend oefenmateriaal geboden. Het materiaal is geordend op referentieniveau (bv. 1F, naar 2F en naar 3F), in dezelfde kleurcodes als de toetsuitslagen. Het Tekstenlab bestaat uit thema van de maand en een online tekstenbank. Bij de teksten vindt u telkens werkbladen, een communicatieve opdracht en een lesfiche met lessuggesties, een koppeling met de leerplandoelen en antwoordbladen. De documenten zijn in pdf- en in Word-bestanden beschikbaar zodat u zelf de nodige aanpassingen kunt doen.

 

Thema van de maand

Met het thema van de maand heeft u iedere maand vier nieuwe teksten in handen, waarmee u uw leerlingen op hun eigen niveau kunt laten werken. Door het jaar heen worden verschillende tekstsoorten (informatieve, prescriptieve, persuasieve, narratieve, opiniërende  ...) afgewisseld. Net als in LEES#BE zijn de teksten geschreven rondom hetzelfde thema. Zo kunt u heel eenvoudig gedifferentieerd werken. De werkbladen bieden opdrachten voor verschillende lezerstypen en zijn flexibel in te zetten.
Download een demo thema van de maand met het thema 'Typisch Belgisch'.

 

LEES#BE.png

LEES#BE

Sinds mei 2019 is een Vlaamse versie van het taaltijdschrift beschikbaar: LEES#BE.
Naast informatieve teksten zullen er in de tijdschriften en het tekstenlab ook andersoortige teksten worden opgenomen: persuasieve, prescriptieve, narratieve ... 
De werkbladen met communicatieve opdracht, beoordelings- en lesfiche voor de leraar zijn vanaf september 2019 te verkrijgen. (beschikbaar in pdf- en Word-versie). LEES#BE is apart of in combinatie met Diaplus Tekstenlab beschikbaar. Het tijdschrift is niet automatisch in Diaplus Tekstenlab inbegrepen.

 

Bestellen kan via de webshop

 

Online tekstenbank

Naast het kant-en-klare lesmateriaal biedt Diaplus een online tekstenbank met oefenvormen. Het voordeel daarvan is dat u met uw leerlingen teksten op onderwerp kunt zoeken en zo zelf een interessant pakket kunt samenstellen. Dit motiveert enorm en dat is cruciaal voor de leesontwikkeling! In de oefeningenbank kunt u oefeningen voor de verschillende lezerstypen vinden. Daarnaast vindt u er oefentoetsen. De tekstenbank wordt voortdurend aangevuld met nieuwe teksten. 

 

Groeiwijzer zonder.png

 

Diaplus Nederlands kan uitstekend gecombineerd worden met

Route Nederlands (leerwerkboek)

Taalboost Nederlands (remediëring)

Taalboost Nederlands Digitaal

 

 

Omgaan met verschillen

Met behulp van Diaplus werken leerlingen aan de leesvaardigheid in de les Nederlands. Hoe werkt dat? En wat is het resultaat?

Demo Diaplus Engels

Klik op de afbeelding rechts om het gehele thema "Halloween" te downloaden. Een thema bestaat uit teksten en werkbladen op A1-, A2- en B1-niveau. 

ERK transparant.png
diaplus Engels 2.png

Bekijk hier het inkijkexemplaar van het taaltijdschrift LEES#BE.

Bestellen kan je hier.

LEES#BE.png

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de laatste ontwikkelingen op gebied van online toetsen.

Wil je ons volgen?