Leermiddelen

Diaplus Tekstenlab - Een unieke tekstenbank

Diaplus Tekstenlab

Tekstenlab is onderdeel van Diaplus, een vernieuwde methodiek voor effectief leesonderwijs. In Tekstenlab vindt u meer dan 900 teksten ingedeeld in thema's en voorzien van printbare werkbladen met afwisselende verwerkingsvormen. Bij een schoolabonnement op Tekstenlab kunt u zoveel materiaal als u wilt uitprinten en gebruiken in de hele school. De documenten zijn in pdf- en in Word-bestanden beschikbaar zodat u zelf de nodige aanpassingen kunt doen.

Het is geschikt voor leerlingen vanaf leerjaar 3 in het basisonderwijs tot en met niveau 3F in het secundair onderwijs.

Thema van de maand

Met het thema van de maand heeft u iedere maand vier nieuwe teksten in handen, waarmee u uw leerlingen op hun eigen niveau kunt laten werken. Door het jaar heen worden verschillende tekstsoorten (informatieve, prescriptieve, persuasieve, narratieve, opiniërende  ...) afgewisseld. Net als in LEES#BE zijn de teksten geschreven rondom hetzelfde thema. Zo kunt u heel eenvoudig gedifferentieerd werken. De werkbladen bieden opdrachten voor verschillende lezerstypen en zijn flexibel in te zetten.
Meer infomatie en bestellen?

Voor meer informatie over Diaplus Tekstenlab verwijzen we u graag naar onze Diaplus-omgeving: www.diaplus.be

 

Tekstenlabwebsite.png

 

Groeiwijzer2020 transparant.png

 

Omgaan met verschillen

Met behulp van Diaplus werken leerlingen aan de leesvaardigheid in de les Nederlands. Hoe werkt dat? En wat is het resultaat?

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de laatste ontwikkelingen op gebied van online toetsen.

Wil je ons volgen?