Onze klantenservice werkt tussen 8 juli en 23 augustus achter 'gesloten deuren'. Mailen kan doorlopend op [email protected]. Een terugbelverzoek kan er ook aangevraagd worden. Fijne vakantie en tot volgend schooljaar!

Leermiddelen

Diaplus Tekstenlab - Een unieke tekstenbank

 

Diaplus Tekstenlab

Tekstenlab is onderdeel van Diaplus, een vernieuwde methodiek voor effectief leesonderwijs. In Tekstenlab vind je meer dan 1000 teksten ingedeeld in thema's en voorzien van printbare werkbladen met afwisselende verwerkingsvormen. Bij een schoolabonnement op Tekstenlab kan je zoveel materiaal als je wilt uitprinten en gebruiken in de hele school. De documenten zijn in pdf- en in Word-bestanden beschikbaar zodat je zelf de nodige aanpassingen kan doen.

Het is geschikt voor leerlingen vanaf leerjaar 2 in het basisonderwijs tot en met niveau 3F in het secundair onderwijs.

Thematisch werken

Thema's bestaan uit vier tot negen teksten met elk een werkblad. Vanaf kleur geel komt daar ook een communicatieopdracht bij om de gelezen informatie meteen in praktijk toe te passen. Voor de leerkracht is er een lesfiche met tips en antwoordbladen. Net als in LEES#BE zijn de teksten geschreven rondom hetzelfde thema. Zo kan je heel eenvoudig gedifferentieerd werken. De werkbladen bieden opdrachten voor verschillende lezerstypen en zijn flexibel in te zetten.

Meer infomatie en bestellen?

Voor meer informatie over Diaplus Tekstenlab verwijzen we je graag naar onze Diaplus-omgeving: www.diaplus.be

 

Tekstenlabwebsite.png

 

Groeiwijzer2020 transparant.png

 

Omgaan met verschillen

Met behulp van Tekstenlab werken leerlingen aan hun leesvaardigheid in de les Nederlands, maar ook tijdens de studievakken. Hoe werkt dat? En wat is het resultaat?

Ook bij jou op school?

Benieuwd naar de voordelen van ons leerlingvolgsysteem (LVS)? Wij maken graag een vrijblijvende (online) productpresentatie. Bel ons of vul het formulier hiernaast in. Wij maken dan graag een afspraak.

Neem contact met mij op over