Basisonderwijs

Demo

Op deze pagina vind je de demo's van onze volgtoetsen. Je opent de demo door op de blauwe knoppen te klikken.

Taal

Diatekst is een diagnostische toets voor begrijpend lezen. Er worden vragen gesteld op meerdere niveaus van tekstverwerken. Leerlingen maken de toets online: de resultaten zijn direct na afname van de toets beschikbaar.

Momenteel werken we nog aan een Vlaamse demo van Diatekst (de reguliere toetsen werden reeds aangepast en afgestemd op het Vlaamse onderwijsveld). Je kunt vast een kijkje nemen in de Nederlandse demoversie:

Demo Diatekst

Met Diawoord toets je de woordkennis van jouw leerlingen. Een goede woordenschat is belangrijk voor het begrijpen van teksten. Bij Diawoord krijgen leerlingen 60 woorden aangeboden in zinnen met minimale context. Bij vijftig woorden wordt het synoniem bevraagd. Bij de overige 10 woorden wordt er gepeild naar het antoniem. De vragen worden gesteld in meerkeuzevorm. 

Demo Diawoord
shutterstock_136530839.jpg

Met Diaspel krijg je inzicht in hoeverre je leerlingen spelling en taalsystematiek beheersen. Voor leerjaren 1 t/m 4 peilt Diaspel door middel van een digitaal dictee naar woordpelling. Vanaf eind leerjaar 4 worden de toetsen uitgebreid met werkwoordspelling, interpunctie en (grammaticale) begrippen. 

Deze demo geeft je een idee over de inhoud. De reguliere toetsen zijn aangepast aan het Vlaamse onderwijs en dictees worden voorgelezen door een Vlaamse spreker.

Demo Diaspel

De volgtoetsen Diacijfer bestaan uit kale en realistische-context opgaven. Met de kale rekenopgaven meet je of leerlingen de basisvaardigheden beheersen. Daarnaast moeten leerlingen ‘alledaagse’ rekenproblemen kunnen oplossen. Onze volgtoetsen bevatten daarom ook opgaven waarin realistische problemen moeten worden vertaald naar rekenproblemen. De opgaven zijn verdeeld over de domein Getallen, Verhoudingen, Meten & Meetkunde en Verbanden.

Diacijfer meet het rekenniveau van jouw leerlingen en signaleert hun sterke en zwakke punten. Dit geeft je handvatten om jouw leerlingen gericht verder te helpen groeien. In de toets is taal zoveel mogelijk vervangen door beeld. Leerlingen worden daardoor niet afgeleid door de taligheid van de opgaven. 

Demo Diacijfer

Ook bij jou op school?

Benieuwd naar de voordelen van ons leerlingvolgsysteem (LVS)? Wij komen graag bij je langs voor een vrijblijvende productpresentatie. Bel ons of vul het formulier hiernaast in. Wij maken dan graag een (online) afspraak.

Neem contact met mij op over

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de laatste ontwikkelingen op gebied van online toetsen.

Wil je ons volgen?