Onze klantenservice werkt tussen 8 juli en 23 augustus achter 'gesloten deuren'. Mailen kan doorlopend op [email protected]. Een terugbelverzoek kan er ook aangevraagd worden. Fijne vakantie en tot volgend schooljaar!

Basisonderwijs

Diaplus Tekstenlab

Diaplus Tekstenlab bevat diverse lesmaterialen op het gebied van taal en is bedoeld voor gerichte ondersteuning van de leerlingen. Op basis van toetsuitslagen wordt passend oefenmateriaal geboden. Het materiaal is geordend op referentieniveau, in dezelfde kleurcodes als de toetsuitslagen. Tekstenlab bestaat uit LEES>>, thema van de maand en een online tekstenbank. 

LEES>>/LEES#BE

Na de toets krijgen alle leerlingen een digitaal tijdschrift met teksten op hun eigen niveau en leuke extraatjes zoals puzzels en tips. De bijbehorende werkbladen kan je printen. Het kant-en-klare lesmateriaal kan meteen op één of meer niveaus worden ingezet in de klas of worden gebruikt in leesondersteuningslessen. Bekijk een versie van het tijdschrift LEES>>.

lees reeks zeilen covers klein.png

Thema van de maand

Met het thema van de maand heb je iedere maand vier nieuwe teksten in handen, waarmee je je leerlingen op hun eigen niveau kan laten werken. Door het jaar heen worden verschillende tekstsoorten afgewisseld. Net als in LEES>> zijn de teksten geschreven rondom hetzelfde thema. Zo kan je heel eenvoudig gedifferentieerd werken. De werkbladen bieden opdrachten voor verschillende lezerstypen en zijn flexibel in te zetten.

Online tekstenbank

Naast het kant-en-klare lesmateriaal biedt Diaplus een online tekstenbank met oefenvormen. Het voordeel daarvan is dat je met je leerlingen teksten op onderwerp kan zoeken en zo zelf een interessant pakket kan samenstellen. Dit motiveert enorm en dat is cruciaal voor de leesontwikkeling! In de oefeningenbank kan je oefeningen voor de verschillende lezerstypen vinden. Daarnaast vind je er oefentoetsen.

Meer informatie en bestellen?

Voor meer informatie over Diaplus Tekstenlab verwijzen we je graag naar onze Diaplus-omgeving: www.diaplus.be 

 

Omgaan met verschillen

Met behulp van Tekstenlab werken leerlingen aan hun leesvaardigheid en maken ze veel leeskilometers in de les Nederlands, maar ook tijdens de lessen WERO, actualiteit, projecten ... Hoe werkt dat? En wat is het resultaat?

Ook bij jou op school?

Benieuwd naar de voordelen van ons leerlingvolgsysteem (LVS) en onze leermiddelen? Wij verzorgen graag een vrijblijvende (online) productpresentatie. Bel ons of vul het formulier hiernaast in om een afspraak te maken met onze onderwijsadviseurs. 

Neem contact met mij op over