Basisonderwijs

Diaplus Tekstenlab taal

Diaplus Tekstenlab bevat diverse lesmaterialen op het gebied van taal en is bedoeld voor gerichte ondersteuning van de leerlingen. Op basis van toetsuitslagen wordt passend oefenmateriaal geboden. Het materiaal is geordend op referentieniveau, in dezelfde kleurcodes als de toetsuitslagen. Tekstenlab bestaat uit LEES>>, thema van de maand en een online tekstenbank. 

LEES>>

Na de toets krijgen alle leerlingen een digitaal tijdschrift met teksten op hun eigen niveau en leuke extraatjes zoals puzzels en tips. De bijbehorende werkbladen kunt u printen. Het kant-en-klare lesmateriaal kan meteen op één of meer niveaus worden ingezet in de klas of worden gebruikt in leesondersteuningslessen (RT). Bekijk het tijdschrift LEES>>.

Thema van de maand

Met het thema van de maand heeft u iedere maand vier nieuwe teksten in handen, waarmee u uw leerlingen op hun eigen niveau kunt laten werken. Door het jaar heen worden verschillende tekstsoorten afgewisseld. Net als in LEES>> zijn de teksten geschreven rondom hetzelfde thema. Zo kunt u heel eenvoudig gedifferentieerd werken. De werkbladen bieden opdrachten voor verschillende lezerstypen en zijn flexibel in te zetten.

Online tekstenbank

Naast het kant-en-klare lesmateriaal biedt Diaplus een online tekstenbank met oefenvormen. Het voordeel daarvan is dat u met uw leerlingen teksten op onderwerp kunt zoeken en zo zelf een interessant pakket kunt samenstellen. Dit motiveert enorm en dat is cruciaal voor de leesontwikkeling! In de oefeningenbank kunt u oefeningen voor de verschillende lezerstypen vinden. Daarnaast vindt u er oefentoetsen.

 

Meer informatie en bestellen?

Voor meer informatie over Diaplus Tekstenlab verwijzen we u graag naar onze Diaplus-omgeving: www.diaplus.be 

 

Tekstenlabwebsite.png

Ook bij u op school?

Benieuwd naar de voordelen van ons leerlingvolgsysteem (LVS)? Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvende productpresentatie. Bel ons of vul het formulier hiernaast in. Wij maken dan graag een afspraak.

Neem contact met mij op over

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de laatste ontwikkelingen op gebied van online toetsen.

Wil je ons volgen?