Basisonderwijs

Diaplus Tekstenlab taal

Diaplus Tekstenlab bevat diverse lesmaterialen op het gebied van taal en is bedoeld voor gerichte ondersteuning van de leerlingen. Op basis van toetsuitslagen wordt passend oefenmateriaal geboden. Het materiaal is geordend op referentieniveau, in dezelfde kleurcodes als de toetsuitslagen. Tekstenlab bestaat uit LEES>>, thema van de maand en een online tekstenbank. 

LEES>>/LEES#BE

Na de toets krijgen alle leerlingen een digitaal tijdschrift met teksten op hun eigen niveau en leuke extraatjes zoals puzzels en tips. De bijbehorende werkbladen kun je printen. Het kant-en-klare lesmateriaal kan meteen op één of meer niveaus worden ingezet in de klas of worden gebruikt in leesondersteuningslessen (RT). Bekijk een versie van het tijdschrift LEES>>.

lees reeks zeilen covers klein.png

Thema van de maand

Met het thema van de maand heb je iedere maand vier nieuwe teksten in handen, waarmee je je leerlingen op hun eigen niveau kunt laten werken. Door het jaar heen worden verschillende tekstsoorten afgewisseld. Net als in LEES>> zijn de teksten geschreven rondom hetzelfde thema. Zo kun je heel eenvoudig gedifferentieerd werken. De werkbladen bieden opdrachten voor verschillende lezerstypen en zijn flexibel in te zetten.

Online tekstenbank

Naast het kant-en-klare lesmateriaal biedt Diaplus een online tekstenbank met oefenvormen. Het voordeel daarvan is dat je met je leerlingen teksten op onderwerp kunt zoeken en zo zelf een interessant pakket kunt samenstellen. Dit motiveert enorm en dat is cruciaal voor de leesontwikkeling! In de oefeningenbank kun je oefeningen voor de verschillende lezerstypen vinden. Daarnaast vind je er oefentoetsen.

Meer informatie en bestellen?

Voor meer informatie over Diaplus Tekstenlab verwijzen we je graag naar onze Diaplus-omgeving: www.diaplus.be 

 

Tekstenlabwebsite.png

Alle voordelen op een rij

 

 

• Makkelijk kiezen uit meer dan 1000 Nederlandse en (voor het so) Engelse teksten.

• Rijke teksten, aansprekend en van goede kwaliteit, gevarieerd in tekstsoorten

• Leesmotivatie door interessante thema’s en afwisselend werkmateriaal

• Sluit aan bij de nieuwste inzichten over tekstonderwijs

• Maakt differentiëren eenvoudig

• Formatief werken in aansluiting op toetsresultaten

• Uitgebreide ondersteuning en begeleiding voor leraren

Diaplus Tekstenlab afbeelding.png

Ook bij jou op school?

Benieuwd naar de voordelen van ons leerlingvolgsysteem (LVS) en onze leermiddelen? Wij komen graag bij je langs voor een vrijblijvende productpresentatie. Bel ons of vul het formulier hiernaast in. Wij maken dan graag een (online) afspraak.

Neem contact met mij op over

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de laatste ontwikkelingen op gebied van online toetsen.

Wil je ons volgen?