Basisonderwijs

Volgtoetsen rekenen

Rekenen is een basisvaardigheid. Leerlingen hebben een fundamenteel rekenniveau nodig om zich in de maatschappij te kunnen redden. Met onze volgtoetsen Diacijfer voor de leerjaren 1 t/m 6 kun je het rekenniveau van jouw leerlingen vaststellen en hun sterke en groeipunten signaleren. Dit geeft je handvatten om jouw leerlingen gericht verder te helpen groeien.

Onze rekentoetsen zijn adaptief waardoor elke leerling de toets op zijn/haar niveau kan maken.

De opgaven bevatten zo weinig mogelijk tekst, zodat taligheid geen struikelblok kan zijn voor het maken van onze toets. Daarnaast gebruiken we zoveel mogelijk open opgaven om leerlingen echt het rekenprobleem te laten oplossen.

Diacijfer de rekentoets

De volgtoetsen Diacijfer bestaan uit kale en realistische-context opgaven. Met de kale rekenopgaven meet je of leerlingen de basisvaardigheden beheersen. Daarnaast moeten leerlingen ‘alledaagse’ rekenproblemen kunnen oplossen. Onze volgtoetsen bevatten daarom ook opgaven waarin realistische problemen moeten worden vertaald naar rekenproblemen. De opgaven zijn verdeeld over de domein Getallen, Verhoudingen, Meten & Meetkunde en Verbanden.

Probeer een demotoets uit!

Door de grote vraag van Vlaamse en Brusselse basisscholen naar een rekentoets hebben we besloten deze eerder aan te bieden dan oorspronkelijk gepland. Hierdoor is dit momenteel nog de Nederlandse versie. 

Dia-LVS SO demo.png

Ook bij jou op school?

Benieuwd naar de voordelen van ons leerlingvolgsysteem (LVS) en onze leermiddelen? Wij komen graag bij je langs voor een vrijblijvende productpresentatie. Bel ons of vul het formulier hiernaast in. Wij maken dan graag een (online) afspraak.

Neem contact met mij op over