Basisonderwijs

Word partnerschool!

De Diatoetsen geven je inzicht in wat leerlingen nodig hebben om verder te komen. De toetsen zijn diagnostisch en laten de ontwikkeling van leerlingen zien ten opzichte van referentieniveaus voor taal en rekenen. De diagnostische mogelijkheden van de toetsen geven houvast bij klas- en handelingsplannen. De volgtoetsen laten de ontwikkeling zien volgens een kleurensystematiek die inzichtelijk is voor leerkrachten, leerlingen en hun ouders. In aansluiting daarop biedt Diaplus Tekstenlab het ideale materiaal voor begrijpend lezen en woordenschat. Zo kun je eruit halen wat erin zit.

 

Ons aanbod

 • begin-, midden- en eindmetingen voor 6 leerjaren voor drie Diatoetsen Taal: Diatekst (begrijpend lezen), Diawoord (woordenschatkennis) en Diaspel (spelling en taalsysteem).
 • begin-, midden- en eindmetingen voor 6 leerjaren voor Diacijfer, de rekentoets,
  toegang tot Dia-groeiwijzer, het online platform van DiaBe, voor iedere leraar en beleidsmedewerker,
 • een digitaal exemplaar van LEES#BE, het taaltijdschrift van DiaBe, op niveau van elke leerling aansluitend op de toets-resultaten, inclusief een werkboekje voor een vervolgtraject op maat

 

 • online nazorg voor een optimale ondersteuning en verdere professionalisering van het schoolteam:
  • één sessie ter ondersteuning van het inrichten van Dia-groeiwijzer,
  • één sessie op maat van de school van anderhalf uur,
  • minstens twee sessies per schooljaar via Diacademy,
 • gratis* bannerposters van de groeiwijzer (kleurenliniaal) om jouw leerlingen bij hun groeiproces te betrekken door het leren in de klas zichtbaar te maken. Waar sta je? En naar welke kleur wil je toe? Welke stappen zet je?

 

Poster banner BaO + SO excl. bleed - vet.png

 

Jouw engagement

Je volgt je leerlingen gedurende twee schooljaren met het Dia-LVS en de beschikbare Diatoetsen.

 

Kennismakingsprijs voor

twee opeenvolgende schooljaren

Leerlingen uit leerjaren 1 t/m 6 nemen deel aan een kennismakingsprijs**:

 • tot en met 150 leerlingen: 750 euro (bespaar tot 700 euro)
 • minder dan 150 leerlingen: 950 euro (bespaar meer dan 700 euro)

 

derde opeenvolgende schooljaar

 • 30 % korting op pakket 'Diatoetsen Compleet' (taal- en rekentoetsen)
* Je betaalt enkel de verzendkosten.
** Tarieven zijn geldig per school(locatie) en op basis van de leerlingenpopulatie (niet op basis van het aantal deelnemende leerlingen). De kostprijs mag tijdens je deelname gespreid worden over twee schooljaren.

Aanmelden als partnerschool

Wij kennen en aanvaarden de algemene en actievoorwaarden vanaf mei 2021 en de kennismakingstarieven. (cf. website diabe.be/partnerscholen) en engageren ons voor twee schooljaren. Dat geeft ons recht op een korting van 30 % op het pakket Diatoetsen Compleet in het derde opeenvolgende schooljaar. Deze actie loopt van mei 2021 t/m 30 november 2021.

Verwerkersovereenkomst

Graag willen wij je er op attenderen dat je wettelijk verplicht bent om de verwerkersovereenkomst van DiaBe BV te ondertekenen. Deze verwerkersovereenkomst vind je in Dia-groeiwijzer en kun je downloaden en uploaden zodra je de accountgegevens van ons hebt ontvangen.

Algemene voorwaarden DiaBe BV

Ook bij jou op school?

Benieuwd naar de voordelen van ons leerlingvolgsysteem (LVS) en onze leermiddelen? Wij komen graag bij je langs voor een vrijblijvende productpresentatie. Bel ons of vul het formulier hiernaast in. Wij maken dan graag een (online) afspraak.

Neem contact met mij op over