Secundair
onderwijs

Volgtoetsen Engels 

Aan het begin van het eerste/tweede leerjaar zijn er grote verschillen tussen leerlingen in Engelse taalbeheersing. Met de volgtoetsen Engels brengt u de verschillen in kaart. Daarnaast krijgt u inzicht in de betekenis van de toetsresultaten en passende suggesties voor het vervolg. Er zijn twee volgtoetsen voor Engels:

  • Diatekst Engels: de toets voor begrijpend lezen, voor leerlingen in leerjaar 1, 2, 3* en 4*
  • Diawoord Engels: de woordenschattoets, voor leerlingen in leerjaar 1, 2, 3* en 4*
    * alleen voor tso, kso en aso

Met behulp van de nulmeting in leerjaar 1/2 weet u precies welk startniveau uw leerlingen hebben. Met de volgmetingen aan het einde van leerjaar 1, 2, 3* en 4* brengt u vervolgens de ontwikkeling van uw leerlingen en de opbrengsten van uw onderwijs in kaart.

ERK transparant.png

Diatekst EN toets voor Engels leesbegrip

Met Diatekst kunt u het leesbegrip van uw leerlingen in kaart brengen. De toetsuitslagen zijn gerelateerd aan de niveaus van het Europees Referentiekader.
Diatekst is ook diagnostisch. Wanneer leerlingen op de toets lager scoren dan gemiddeld, worden ze ingedeeld in één van de volgende lezersprofielen:

  • De compenserende lezer compenseert een kleinere woordenschat en andere taalproblemen met een goede tekstaanpak.
  • De schoolse lezer komt tot onvoldoende begrip van de tekst in zijn geheel, ondanks een goede taal- en woordenschat.
  • De vermijdende lezer ervaart zoveel problemen met teksten dat hij of zij leestaken gaat vermijden. Gevolg: zowel de taal- als de leesontwikkeling stagneert.

De profielen geven u handvatten om de leerlingen gericht verder te helpen, in de klas of via remedial teaching. Diaplus Engels, ons remediërend leesmateriaal, biedt daarvoor lesmaterialen. 

Demo Diatekst EN

Diawoord EN toets voor Engelse woordenschat

Met Diawoord toetst u de Engelse woordenschat van uw leerlingen. Er zijn toetsen voor de verschillende onderwijsniveaus. Ze bieden elk ongeveer 50 woorden aan die veelvuldig voorkomen, in combinatie met woorden die leerlingen in de loop van hun schooltijd tegenkomen. Diawoord hanteert verschillende vraagtypen: vertalen (Ned-Eng en Eng-Ned), synoniemen en antoniemen, of het kiezen van de juiste illustratie.

Demo Diawoord EN
k023.jpg
productflyer2019.png

Leerlingvolgsysteem (LVS) Diatoetsen en leermiddelen

Een overzicht van de Diatoetsen en leermiddelen. Klik op de folder voor meer informatie. Kijk voor actuele prijzen op ons bestelformulier.

Ook bij u op school?

Benieuwd naar de voordelen van ons leerlingvolgsysteem (LVS)? Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvende productpresentatie. Bel ons of vul het formulier hiernaast in. Wij maken dan graag een afspraak.

Neem contact met mij op over

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de laatste ontwikkelingen op gebied van online toetsen.

Wil je ons volgen?